Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Telefoon: 0031 (0)475 - 31 00 40    |    info@pww-makelaardij.nl    |    contact

Logo Peters Wiertz & Wijnands

Klik op de foto voor een uitvergroting

ROERMOND - Lindanusstraat 12

verkocht onder voorbehoud

omschrijving

Monumentaal woonhuis in hartje stad
Met eigen parkeerplaatsen

In het oude centrum van Roermond is deze monumentale stadsvilla gelegen. Eens het geboortehuis van de bekende Roermondse glazenier Joep Nicolas (1897-1972). Een ingemetselde steen in de voorgevel herinnert aan dit wapenfeit. Het pand Lindanusstraat 12 is in 1894 ontworpen door architect Emmanuel Corbey in een laat 19de eeuwse eclectische bouwstijl. Het pand is voorzien van rijke stucdecoraties rond de ramen op eerste en tweede bouwlaag. In de eerste bouwlaag is een houten rondboogvormige poort met smeedijzeren rooster. De achtergevel is gesigneerd met een herinnering aan de oorspronkelijke opdrachtgever voor de bouw, burggraaf (‘Vicomte’) Ernst van Aefferden. Aan de achterzijde in het trapportaal is een glas-in-lood-raam hommage van Rembrandt van Rijn en van Rubens aangebracht door Frans Nicolars jr. (1855-1928). De datering van het raam is rond 1875.

Het pand is tot voor kort in gebruik geweest als woonhuis annex huisartsenpraktijk. Daarna is de begane grond verbouwd tot een modern appartement.
Het stadspand kenmerkt zich naast de historische details door een surplus aan ruimte en multifunctionaliteit.

Achter de koetsierspoort bevindt zich een prachtige hal die met een tweede poort verbonden is met de riante tuin. In de tuinmuur is wederom weer een poort die via een recht van overpad toegang verschaft tot de parallel aan de Lindanusstraat lopende Bethlehemstraat. Parkeren kan dus op eigen terrein, een pré in de veelal drukke Roermondse binnenstad.

Het geheel is aangewezen als gemeentelijk monument, zowel het ex- als interieur. Het interieur behoort tot een gaaf bewaard voorbeeld van een in historische bouwstijl uitgevoerde woning uit het einde van de 19e eeuw. Lindanusstraat 12 bevat nog een groot aantal historische details zoals de detaillering en de indeling met onder meer poortdoorgang naar het achter terrein en de zij-ingang daarvandaan tot het huis.

Appartement
De voormalige praktijkruimte is recent getransformeerd in een licht en modern appartement met een slaapkamer, badkamer, werkkamer, woonkamer en een luxe woonkeuken met alle comfort.

Koetspoort
De linkerzijde van de gevel wordt gedomineerd dor een mooi versierde risaliet waarin een prachtige koetspoort opgenomen. Deze rondbogige koetspoort heeft een dubbele poortvleugel en een glazen bovenlicht. Op de sluitsteen van de poort staat het bouwjaar vermeld. Achter de koetsierspoort bevindt zich een prachtige hal die met een tweede poort verbonden is met de riante tuin. Centraal in deze doorgang leidt een hardstenen trap naar de ontvangsthal

Details
De prachtige authentieke details zijn in dit statige woonhuis nog volop bewaard zijn gebleven en geven die extra charme en sfeer aan het object waar dé liefhebber echt van kan genieten.
Een prachtig authentieke wijnkelder, sierlijke gevelornamenten en plafondornamenten, prachtig glas-in-loodraam, paneeldeuren en de statige oude trappartij passen naadloos in het geheel.

Koken
Alles in deze woning is groot. In de keuken is plaats voor een tafel met 8 stoelen zodat iedere eetgast getuige kan zijn van de kookkunsten van de chef. Buiten BBQ-en kan ook. Aansluitend aan de keuken ligt namelijk een dakterras.

Wonen
Op de eerste verdieping bevinden zich eveneens 2 werkkamers en een riante woonkamer met een open haard en een balkon naar de straatzijde. Verder een doucheruimte met badkamermeubel.

Slapen en baden
Naast de slaapkamer met badkamer op de begane grond en de doucheruimte op de eerste verdieping bevinden zich op de tweede verdieping nog eens 5 slaapkamers en een ruime badkamer. De badkamer is voorzien van een whirlpool waar men heerlijk kan ontspannen na een drukke dag.

Buitenleven
Buitengekomen wordt onderstreept wat wonen op deze plek zo uniek maakt. Achter dit statige herenhuis grenst een tuin van maar liefst 26 meter diep. Het tuinhuis met overkapping nodigt uit om mooie zomeravonden lang van het buitenleven te genieten met een goed glas wijn, een boek, of om te BBQ-en met vrienden en familie. Nog een niet onbelangrijk pré van de woning: de parkeermogelijkheden en de carport! Via de achteringang parkeer je je auto’s op eigen terrein.

kaart

€ 649.000,- k.k.
bouwjaar 1894
woonoppervlakte 488 m 2
perceeloppervlakte 529 m 2
inhoud 2500 m 3
aanvaarding in overleg