Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Telefoon: 0031 (0)475 - 31 00 40    |    info@pww-makelaardij.nl    |    contact

Logo Peters Wiertz & Wijnands

Klik op de foto voor een uitvergroting

KERKRADE - O.L.Vrouwestraat 39

Verkocht onder voorbehoud

omschrijving

Ruimte in overvloed
Zeer royale jaren dertig woning

Ben jij zo iemand bij wie het glas altijd halfvol is, die liever kansen ziet dan problemen? Ben jij niet bang om de handen uit de mouwen te steken en ben jij op zoek naar een woonplek met heel veel ruimte? Heb je een groot gezin en wil iedereen graag een eigen plek? Of heb je een uit de hand gelopen hobby en ben je dringend toe aan meer ruimte?

Dan hebben wij voor jou een huis gevonden dat wellicht precies is wat je zoekt.

Deze woning aan de Onze Lieve Vrouwestraat 39 in Kerkrade heeft veel te bieden en met veel bedoelen we niet alleen een zee aan ruimte. Maar wat dacht je van een thuiswerkplek met een hoofdletter T, de mogelijkheid tot een praktijkruimte of hobbyruimte aan huis, centraal wonen op loopafstand van het centrum, zelfs gelijkvloers wonen behoort tot de mogelijkheden.

Het enige nadeel dat wij kunnen bedenken is dat er wellicht enige keuzestress ontstaat. Een trendy zwarte of tijdloze witte keuken, één of twee badkamers, een speelkamer voor de kinderen of een fitnessruimte. Of gewoon allemaal…

Door de enorme ruimte in de woning is er een hoop mogelijk. Aan jou de uitdaging om het huis weer helemaal klaar voor 2021 te maken en jarenlang te genieten van een huis dat helemaal is afgestemd op jouw woonwensen.

Maar dat is nog niet alles. Stroomt er een beetje ondernemersbloed door je aderen? Er wordt je zelfs de mogelijkheid geboden het aangrenzende perceel te kopen van maar liefst 1.250 m². Op dit perceel kunnen circa 20 garageboxen geplaatst worden die je vervolgens kunt verhuren. De prijs voor dit perceel bedraagt € 125.000,00 k.k.

Zoals beloofd: Kansen genoeg dus!

Kom binnen
Ga je met ons mee op tijdreis. Zodra je het huis binnen gaat, merk je dat de tijd een beetje is stil blijven staan. Maar dat is niet per definitie verkeerd want de klassieke interieurstijlen uit de jaren '50, '60 en '70 zijn weer helemaal hip!
We lopen de ruime hal binnen en zien meteen de typische lambrisering en de mooie trapopgang met vintage balustrade en het glas in lood-raam op het bordes. Onder de vloerbedekking in de hal ligt nog de oude tegelvloer. Aan het einde van de gang is de trap naar de kelder. In de kelder is een cv-ruimte aanwezig en een grote kelderruimte voor opslag.

Woonkamer
De woonkamer is een zogenaamde doorzon woonkamer. Het woord zegt het al, door de ramen aan de voorzijde en aan de achterzijde is dit een lekker lichte ruimte. Met een oppervlakte van 30 m² kun je hier een sfeervolle kamer van maken waar je na een dag hard werken lekker op de bank kunt ploffen.

Keuken
De dichte keuken is eenvoudig en is zeker ook aan een vernieuwing toe. Heb je altijd al gedroomd van een echte leefkeuken met plek voor een grote eettafel waar je met het hele gezin aan kunt zitten. Waar de kinderen na een schooldag even bij je komen zitten voor een kop thee met een koekje. Dan zou je kunnen besluiten de bestaande keuken met wat breekwerk (of metselwerk) uit te breiden zodat je die droomkeuken kunt plaatsen.

In de achterbouw is de bijkeuken gelegen welke momenteel deels in gebruik is als badkamer. Ook deze ruimte kan een tijdreis naar 2021 gebruiken.

Dan gaan we nog naar de rechterzijde van de woning. Aan de buitenzijde kon je zien dat er een aparte ingang aan de rechterzijde van de voorgevel. Deze leidt naar een kantoorruime van circa 20 m². Zeg het maar: wordt dit de nieuwe thuiswerkplek of de speelkamer van de kinderen maar deze kamer kun je ook nog bij de woonkamer betrekken.

Eerste verdieping
Heb je onderweg naar boven ook even aandacht besteed aan de bordestrap? Dat is toch wel een eyecatcher.
Op de eerste verdieping bevinden zich 4 slaapkamers. Allen met veel daglicht, 2 grote slaapkamers en 2 kleinere maar nog steeds van een goed formaat. Je zou van een van deze slaapkamers een badkamer kunnen maken. Ben je iemand die graag lekker lang in bad ligt of ben je meer van een snelle douche? Geen zorgen, er is plek genoeg voor een luxe en complete badkamer.

Tweede verdieping
We hadden het beloofd, er is plek genoeg voor een groot gezin. Op deze verdieping zijn namelijk nog eens 3 slaapkamers. Nog steeds niet genoeg slaapkamers? Met een muurtje maak je er in een hand omdraai 4 slaapkamers van.
In de achterste kamers zijn de houten spanten nog in het zicht. Als je echt gek wilt doen haal je plafond (deels) eruit en maak je kamers met een plafond tot de nok en met de prachtige spanten in het zicht.

Buiten
Het zal je niet verbazen dat ook de tuin aandacht nodig heeft. Maar met een zonnetje op het westen kun je hier straks lekker genieten van een avondzon. Zie je het al voor je, gezellige zomeravonden met vrienden en wat lekkers op de bbq.

Bij de woning hoort aan de rechterzijde nog een strook grond om met de fiets achterom te komen, dit zal op korte termijn kadastraal vastgelegd worden. Verder zal er een erfdienstbaarheid gevestigd worden om met de auto te komen en te gaan naar de achterzijde van het perceel.

Gaan jouw handen hiervan jeuken en zie jij wat de mogelijkheden zijn? Maak dan snel een afspraak voor een bezichtiging zodat we je dit alles live kunnen laten zien.

kaart

vraagprijs € 225.000,- k.k.
bouwjaar 1932
woonoppervlakte 228 m 2
perceeloppervlakte 243 m 2
inhoud 1090 m 3
aanvaarding in overleg