Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Telefoon: 0031 (0)475 - 31 00 40    |    info@pww-makelaardij.nl    |    contact

Logo Peters Wiertz & Wijnands

Vanaf 1 januari 2021 is het verplicht het energielabel al te vermelden in de advertentie waarin u een woning of bedrijfspand te koop of te huur aanbiedt.

Met de wetswijziging dient u een energielabel aan te vragen alvorens het object te koop of te huur wordt aangeboden. Of dit nu is via funda, Facebook, de website van de makelaar of een ander medium; als eigenaar van het pand bent u zelf verantwoordelijk voor de aanvraag van het label en de vermelding ervan.
De regel geldt niet als er geen advertentie geplaatst wordt, bijvoorbeeld bij onderhandse verkoop. Alsmede voor gebouwen en gedeeltes van gebouwen die niet labelplichtig zijn, zoals monumenten. 

De voornaamste reden van de aanscherping van de bepaling, is om bewustwording te bewerkstelling bij kopers en huurders. Door het energielabel eerder in het proces onder de aandacht te brengen, is daar meer kans op. In de huidige situatie is het energielabel pas verplicht bij de overdracht van een woning of bedrijfsunit.

Heeft u meer vragen over dit onderwerp?
Op de website van de RvO staat alle informatie omtrent dit onderwerp, klik hier om direct naar deze website te gaan https://www.rvo.nl/onderwerpen/duurzaam-ondernemen/gebouwen/wetten-en-regels/bestaande-bouw/energielabel-woningen

Let op!  Vanaf 1 januari 2022 gaat de overheid actief handhaven als er geen label in advertenties is vermeld en riskeert de verkoper of verhuurder een boete.

 

Bezig met laden...