Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Telefoon: 0031 (0)475 - 31 00 40    |    info@pww-makelaardij.nl    |    contact

Logo Peters Wiertz & Wijnands

NVM

WAAROM EEN NVM-MAKELAAR?

Sta jij op het punt je (t)huis te verkopen?  Dit wil je natuurlijk laten regelen door mensen met de juiste kennis, ervaring en opleiding. Schakel daarom een NVM-makelaar in. NVM staat voor Nederlandse Vereniging van Makelaars. Dit is de grootste vereniging voor makelaars, taxateurs en vastgoeddeskundigen. Ook Peters, Wiertz & Wijnands makelaardij o.z. is aangesloten bij de NVM, maar wat betekent het nou als je een NVM-makelaar bent en wat zijn de voordelen voor jou als verkoper?

DE NVM-MAKELAAR

Een NVM-makelaar heeft veel inzicht in de landelijke en lokale woningmarktontwikkeling via de NVM-database. Hierin staan bijna alle woningmarkt- en transactiegegevens. De NVM-makelaar kan op deze manier de ontwikkeling van de woningprijzen op de voet volgen en daarop inspelen. Ook kan de makelaar zien wat er te koop staat en wat de concurrentiepositie van een woning is. Om lid te worden van de NVM, moeten makelaars minimaal beschikken over een afgeronde hbo-opleiding Vastgoed en Makelaardij, praktijkervaring en gecertificeerd zijn bij de stichting Vastgoedcert. NVM makelaars zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wonen, regel- en wetgeving. 

DE NVM EN FUNDA

Bijna 100% van de woningzoekers begint de zoektocht naar een woning op huizensite Funda. Als particulier is het niet mogelijk om een woning te koop aan te bieden via Funda. Alleen makelaars hebben de mogelijkheid om een woning aan te melden op Funda. Alleen makelaars die zijn aangesloten bij een branchevereniging kunnen woningen op Funda plaatsen. De brancheverenigingen in Nederland zijn VBO makelaar, VastgoedPro en NVM. De NVM is de grootste vereniging en groot aandeelhouder van Funda. Daarom staan woningen van NVM makelaars met een uitgebreidere woningpresentatie en hogere ranking op Funda.

ALLE VOORDELEN VERZAMELEN!

Dus er zijn aardig wat voordelen, wanneer je kiest voor een NVM-makelaar. We zetten ze graag nog even op een rijtje voor jou.

Voordeel 1 Een NVM-makelaar kent de woningmarkt en beschikt over veel gegevens om uw woning zo goed mogelijk op de markt te brengen.

Voordeel 2 Een NVM-makelaar moet zich houden aan de NVM-Erecode. Dit houdt in dat alle regels van de NVM in acht genomen moeten worden en de belangen van de klant voor opstelt. De Commissie Lidmaatschapszaken houdt hier toezicht op.

Voordeel 3 Uw woning wordt uitgebreid gepresenteerd en gepromoot op Funda en staat op een uitstekende positie.

Voordeel 4 Bij een NVM-makelaar kun u altijd terecht, of het nu gaat om koop, verhuur, nieuwbouw, taxatie of onteigening.

Voordeel 5 Een NVM-makelaar blijft op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wonen, regel- en wetgeving.

Voordeel 6 U kunt terugvallen op de afdeling Consumentenvoorlichting, mocht er een geschil zijn met de NVM-makelaar. Ook is elke NVM-makelaar verzekerd tegen beroepsaansprakelijkheid.

Voordeel 7 Met een NVM-makelaar bent u er zeker van dat u een expert inschakelt voor de (ver)koop van een woning. Dit geldt zowel voor het verkoop- als het aankoopproces.

Kortom, je krijgt méér voor elkaar met een NVM-makelaar!