Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Telefoon: 0031 (0)475 - 31 00 40    |    info@pww-makelaardij.nl    |    contact

Logo Peters Wiertz & Wijnands

Taxaties

Taxatie van uw huis door onze register taxateur                                                                

Hoeveel is uw woning op een bepaald moment waard? Niet alleen uw hypotheekverstrekker wil dat weten bij de aanvraag van een geldlening. Die waardebepaling is ook nodig als u van plan bent om uw eigen woning te verkopen en/of een nieuw huis aan te kopen. Wat u dan nodig heeft is een gecertificeerde taxateur zoals Peters, Wiertz & Wijnands.

Onze makelaar-taxateur is VastgoedCert gecertificeerd en voert gevalideerde taxaties uit volgens de strenge eisen van het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI).

NWWI-taxatie: dit kunt u verwachten

Na bevestiging van de afspraak, komt onze taxateur langs om uw pand zorgvuldig op te nemen. U kunt tijdens zijn bezoek dan ook de nodige vragen verwachten. Wat is de leeftijd van de cv-ketel? Wanneer is de badkamer gerenoveerd? Zijn er in de laatste jaren herstelwerkzaamheden geweest aan het dak? Eigenlijk is het simpel: alles wat u zou willen horen als u een potentiële koper was, wil hij ook van u horen.

Heeft u documenten beschikbaar van uw woning zoals het eigendomsbewijs, de eventuele splitsingsakte en tekeningen: ook die wil hij graag inzien. Daarnaast zal onze taxateur een kadastraal onderzoek plegen en bij uw gemeente informeren naar milieukundige, privaat- en publiekrechtelijke aspecten.

Gevalideerd taxatierapport

Omdat we zijn aangesloten bij het NWWI werken we volgens een uniform en gestandaardiseerd digitaal proces. Als onze taxateur uw taxatie-opdracht accepteert, geeft hij bij het NWWI aan welke woning getaxeerd gaat worden. Het NWWI zorgt er vervolgens voor dat de taxatie-opdracht digitaal wordt klaar gezet. Hij kan nu een gevalideerd taxatierapport op gaan maken.

Dat is het proces. Belangrijker voor u om te weten is dat onze makelaar-taxateur een grondige kennis van de vastgoedmarkt in Midden-Limburg heeft. En dat hij op basis van zijn ervaring en expertise ook voor u een realistische taxatie kan uitvoeren.

Ga naar contact